Hovedsiden

Om oss

Arrangement

Gamle filmer på DVD

Kalenderen

Ingaheftet

Bygdedagen

Meieriet

Varteig Bygdemuseum

Inga fra Varteig

Kulturminneregistrering

Artikler

Postkasse

Lenker

Indeks-overskrift

2013.09.22Konsertforh

Varteig Historielag
Stiftet 8.2.1982


Du er besøkende nr:

”Støttekonsert” for Varteig Historielag

Varteig Historielag kan glede seg over å ha mange venner. Monica Heer Mariussen er definitivt en av dem. Søndag 22. september arrangerer hun konsert i bygda, og hun har lovet at overskuddet skal gå nettopp til historielaget.

Bjørn Spydevold var sammen med akkompagnatør Kari Stokke (bakgrunnen) med på fjorårets konsert i Varteig - og kommer tilbake 22. september.

Konsert søndag 22. september
kl. 18.30

(Lagt på nett 13.09.2013.)
Med dyktige aktører som spenner vidt i repertoar, er vi overbevist om at det blir mye folk i gymnastikksalen ved Varteig skole denne søndagskvelden. I fjor ble konserten holdt i Ingasalen i Bygdehallen, og litt over 100 mennesker benket seg til en musikalsk hyggekveld.
Nå gjentas altså arrangementet i gymsalen, og det er bare å håpe at folk vet sin besøkelsestid for å la seg bli servert sang og musikk fra artister med glimt i øyet.

Bjørnar Spydevold
Uten forkleinelse for noen av de andre aktørene tror vi at Bjørnar Spydevold er et godt trekkplaster. Han deltok også i fjor, og gjorde ubetinget suksess. Sangeren og skuespilleren Spydevold – for øvrig selv med solide røtter fra Varteig – er så definitivt også en humorist, og det merker man fort i hans opptredener.
Som i fjor har han med seg Kari Stokke som pianist. Hun er så visst heller intet hengehode, kjent for sitt brede smil og kvikke replikk.

Monica Heer Mariussen blir både konsertarrangør og medvirkende.

Viseklubben Lars
Konserten i gymsalen blir imidlertid langt mer enn Spydevold og Stokke. Viseklubben Lars deltok i fjor, og kommer tilbake i år. Viseklubben har sete på Mysen, og byr på det meste fra Alf Prøysen og Evert Taube til samiske og søramerikanske viser.
De som fikk med seg konserten i fjor, husker at også dette var en særdeles sangglad gjeng som bød på seg selv.
Konsertarrangør Monica Heer Mariussen er for øvrig leder for Viseklubben Lars, og har vært fast i koret i 20 år. Formannsklubba har hun innehatt de seks siste årene.
Monica lover for øvrig også at hun, som i fjor, skal synge solo. I fjor ble det så godt mottatt at det kom et sterkt ønske fra salen om å få en av sangene i reprise mot slutten av konserten.

Båstad og Bøveien
Trygve Skaug fra gruppa StMorritz er et nytt innslag i årets konsert. Han er fra Båstad, og bandet slo igjennom for fullt for snart fire år siden, der de ble liggende i 55 uker på A-lista til P1.
Debutplata ”Tusenvis av ting” solgte svært bra, og nå er Skaug aktuell med singelen ”Martyren”. Stilmessig spenner han fra pop, viser, country og blues til tradisjonelle salmer.
Monica Heer Mariussen bor i Gamle Bøveien i Ovaskogs, og i andre enden av veien bor Einar Sandvik, en fremragende kar på trekkspill. De har slått seg sammen og kaller seg Gamle Bøveiens venner. Med seg har de forsterkninger fra Mysen og Askim, i form av Rannveig og Ingar Huseby, Finn Rønn og Trond Øverdahl.

Vi er overbevist om at det blir en trivelig søndagskveld i gymnastikksalen! Konserten begynner kl. 18.30, og billetter selges både på forhånd og ved inngangen.

I novembermøtet i Varteig Historielag i fjor kom Monica Heer Mariussen på overraskende besøk og overrakte sjekken med overskuddet fra fjorårets konsert. Les referatet fra møtet ved å trykke her.

Aktører som deltar under den musikalske hyggekvelden i Varteig søndag 22. september. Over ser vi Viseklubben Lars, til høyre Trygve Skaug og ytterst til høyre Gamle Bøveiens venner.