2017.03.18ArkivkursForh

Kurs i gårds- og slektshistorie i arkivene

Varteig Historielag arrangerer lørdag 18. mars kurs i hvordan finne frami Digitalarkivets panteregistre og pantebøker. Kursholder er Vigdis Skaar Nygaard (bildet). Hun er lærer av yrke, men har hatt engasjement hos Norsk lokalhistortisk institutt, med eksamen i Arkivkunnskap fra UiO.

Hun er født i Oslo, men er bosatt på Kløfta. Anene har hun fra blant annet Varteig og Skiptvet, og etternavnet har hun fra Svinndal.

Vigdis Skaar Nygaard er selv en ivrig slektsgransker, med interesse i både historie og lokalhistorie. Hun har skrevet flere lokalhistoriske artikler. Blant annet om båtbyggerne fra Skår, publisert i Wiwar og i Skiptvet Historielags jubileumshefte (gjengitt på Varteig Historielags hjemmeside, trykk her). Til Skiptvets markering av norsk helsevesens 400-årsjubileum skrev hun også en artikkel om Hilda Kjernsbæk, Skiptvets første utdanna sykepleier.

Påmelding til kurset lørdag 18. mars skjer til varteighistorielag[at]gmail.com eller på telefon 416 66 856 senest 11. mars. Kurset er gratis og forbeholdt medlemmer i Varteig Historielag.

Kurslokaler blir på Varteig skole, med start kl. 12.00. Kurset beregnes å vare i omkring fire timer, med innlagt pause. Historielaget sørger for noe å bite i.

Kurset forutsetter at den enkelte kursdeltaker har med egen bærbar pc.