2018.11.06JakobSande

Praten gikk rundt småbordene. Fra venstre: Kari S. Lunde, Synnøve Lunde Karlsen, Kai Rød, Gudmund Bøe Seljehammer og Oddveig Nilsen. I bakgrunnen Terje Bergby, Marit Holt og Arild Smaaberg. "Mannfolkbordet" nederst i Peisestua. Fra venstre: Arild Smaaberg (med ryggen til), Odd H. Johansen, Bjørn Eng, Isak Lunde, Gunnar Bråthen og Hans Erik Pedersen.
Fra venstre ser vi Solbjørg Bøe, Marianne Kultorp, Gunnar Kultorp, Thor Ivan Kultorp og Synnøve Gundersen. Solveig Rød i prat med Rolf Arnesen (til venstre) og Tom Falmark under kaffepausen.
Rolf Arnesen (t.v.) og Tom Falmark tok vartingene med seg inn i Jakob Sandes liv og diktning.

05.11.2018: Rolf Arnesen og Tom Falmark besøkte Varteig:

Jakob Sande-kveld på Bygdehallen

Omkring 30 vartinger storkoste seg da Rolf Arnesen og Tom Falmark (på piano) underholdt historielaget med viser og dikt av Jakob Sande i Peisestua.

Jakob Sande (1906-1967).

Og hvilken underholdning! Det var både vakkert, morsomt og tragi-komisk. Ja, til og med en moll-stemt voggevise fikk vi høre. Rolf Arnesen bød på solosang, men han fikk også publikum til å stemme med på sanger de kunne nikke gjenkjennende til.
Jakob Sande (1906 - 1967) utga ialt 10 diktsamlinger og 3 novellesamlinger. Han ble født i Dale i Sunnfjord. Han studerte språk og ble tilslutt lektor i Oslo og også i noen år i Fredrikstad.
Resten av historielagets medlemsmøte gikk til opplysninger fra styret om lagsaker. Deretter kunne kjøkkenkomiteen servere kaffe og kaker, så var det duket for prat rundt bordene og loddsalg.

Vil du friske opp diktningen til Jakob Sande, anbefales et besøk i NRK-arkivet ved å trykke her.

Ingrid Kullerud (tekst og foto)