Hovedsiden

Om oss

Arrangement

Gamle filmer på DVD

Kalenderen

Ingaheftet

Bygdedagen

Meieriet

Varteig Bygdemuseum

Inga fra Varteig

Kulturminneregistrering

Artikler

Postkasse

Lenker

Indeks-overskrift

Varteigkalenderens historie

Varteig Historielag
Stiftet 8.2.1982


Du er besøkende nr:
Kjøp kalenderen Tidligere utgitte kalendere Har du gamle bilder?

Kalenderens historie

Varteig Historielag ga i 1985 ut den første kalenderen – under emnetittel ”Varteig i gamle dager”.

Det primære var på denne måten både å sikre og formidle fotografier av lokalhistorisk verdi. Responsen på kalenderen var imidlertid større enn selv den største optimist hadde tatt sjansen på å håpe på, så sånn sett har kalenderen også blitt en fin inntektskilde for Varteig Historielag. Dette til tross for den beskjedne utsalgsprisen på 70 kroner.

2013-utgaven av Varteig-kalenderen er følgelig den 29. på rad, og med tretten bilder årlig (coverbilde og tolv månedsbilder), har historielaget på denne måten klart å presentere nærmere 400 bilder. Det i seg selv er jo imponerende!

Det gamle bildet til disse linjer er for øvrig fra Lilleng, og tatt omkring 1910-1915. Bildet er tatt fra sørøst mot Glomma, og på andre siden av elva ses Tune med gården Åserød. Bildet er for øvrig forsidefotoet i Varteig-kalenderen for 2013.

Bergsland gård rundt 1912-1914

 

Dette bildet er fra Bergsland, og tatt omkring 1912-1914. Her får man et flott innblikk i hvordan gårdsbebyggelsen var den gang, samtidig som hele familien er med på bildet. Bildet var for øvrig på coversiden i Varteig-kalenderen for 2007.